Hořčičná omáčka

Za poslední dobu se mi nastřádalo zas několik jídel-receptů, což jste možná v obrázcích zaznamenali na istagramu, ale dnes plním přání a přidávám omáčku. Tahle hořčičná omáčka je u nás stálice asi jako koprovka, rajská, kuře na paprice, plátky na houbách a mohla bych pokračovat. Omáčky u nás prostě chutnají, ale protože, jak už jsem zmiňovala, odlehčuju a snažím se zdravěji, tak používám jako standard špaldovou mouku. Pokud chci ještě zdravěji a především bezlepkově tak použiji rýžovou, hrašku, nebo například pohankovou, ale pokud dáte klasickou pšenici je to jen na vás a receptu to nijak neubere.

Hořčičná omáčka

INGREDIENCE

2 PL másla
1 velká cibule
2 PL hladké špaldové mouky
2 hrnky vývaru
2 PL plnotučné hořčice
1 PL celozrnné hořčice
1 kelímek smetany
5 kuliček pepře
sůl
jablečný ocet

POSTUP

Na másle si zpěníme na jemno pokrájenou cibulku, zaprášíme ji moukou, promícháme a zalijeme vývarem. Dobře prošleháme, přidáme černý pepř a velmi zvolna vaříme asi 30 minut. Potom vmícháme smetanu, hořčici a podle chuti dosolíme, případně dokyselíme octem. Krátce povaříme a podáváme stejně jako koprovku s vařeným vejcem, nebo k vařenému masu. Jako přílohu dělám chlebové knedlíky zde, nebo špenátové nudle.

Dobrou chuť!
D.



Související příspěvky