Krémová polévka z kořenové zeleniny

Polévka z úplně základních surovin, která je hotová za pár minut a kterou si změnou poměrů zeleniny můžete krásně přizpůsobit vlastní chuti, kde neplatí žádná omezení a vždy si pochutnáte. U nás je nejoblíbenější v následujícím poměru a občas ji zjemním smetanou, případně zakysanou smetanou.

Krémová polévka z kořenové zeleniny



INGREDIENCE

olivový olej
1 cibule
1/2 hlavy celeru
4 mrkve
2 stroužky česneku
4 brambory
2 plechovky rajčat
citronová šťáva
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
voda
chléb na topinku

POSTUP

Na rozpálený olivový olej přihodíme pokrájenou cibuli, na kostičky nakrájený celer a mrkev a opékáme do zlatova. Přidáme pokrájený česnek a krátce restujeme, tak aby nám nezhořkl. Přidáme na kostky nakrájené brambory, rajčata a doplníme hrnkem vody.
Pod pokličkou, za občasného míchání vaříme a dle potřeby doléváme vodu.
Ve chvíli kdy je zelenina měkká polévku rozmixujeme, solí a citronovou šťávou dochutíme a případně ještě zředíme. Na talíři doplníme olivovým olejem a čerstvě mletým pepřem. Podáváme s topinkou.

Dobrou chuť!
D.

Související příspěvky