Fazolkový salát s olivami a kuskusem

Taky milujete zelené fazolky? Já teď sklízím dvakrát do týdne mističku. Část si dávám rovnou zamrazit, ale nejlepší je čerstvé hned zpracovat a sníst. Mezi favority patří tento fazolkový salát s olivami a kuskusem, ale dělám ho třeba i s bulgurem a skvěle chutná i s vařenými kroupami. Hodí se ke grilovanému plátku masa, ale rozhodně zasytí i jako samostatné jídlo.

Fazolkový salát s olivami a kuskusem

INGREDIENCE

olivový olej
cibule
česnek
olivy
chilli paprička
zelené fazolky
malá rajčátka
limetková šťáva
1PL konopného semínka
1PL sezamového semínka
sůl
pepř
vařený kuskus


POSTUP

Zelené fazolky si dáme vařit na 10 minut do osolené vroucí vody, které pak slijeme a propláchneme studenou vodou. Nesmí nám ztratit barvu a musí zůstat lehce křupavé.
Cibuli, česnek a chilli papričku osmažíme na olivovém oleji,
přidáme pokrájené olivy a zchladlé fazolky.
Prohřejeme, přidáme pár pokrájených rajčátek, limetovou šťávu, lžíci konopného a sezamového semínka,
sůl, pepř a předem uvařený kuskus.

Dobrou chuť!
D.

Související příspěvky