Taky milujete zelené fazolky? Já teď sklízím dvakrát do týdne mističku. Část si dávám rovnou zamrazit, ale nejlepší je čerstvé hned zpracovat a sníst. Mezi favority patří tento fazolkový salát s olivami a kuskusem, ale dělám ho třeba i s bulgurem a skvěle chutná i s vařenými kroupami. Hodí se ke grilovanému plátku masa, ale rozhodně zasytí i jako samostatné jídlo.
Fazolkový salát s olivami a kuskusem
INGREDIENCE
olivový olej
cibule
česnek
olivy
chilli paprička
zelené fazolky
malá rajčátka
limetková šťáva
1PL konopného semínka
1PL sezamového semínka
sůl
pepř
vařený kuskus
![](http://zmojikuchyne.cz/wp-content/uploads/2017/08/13932909_934208543392111_8876684053909760554_n.jpg)
POSTUP
Zelené fazolky si dáme vařit na 10 minut do osolené vroucí vody, které pak slijeme a propláchneme studenou vodou. Nesmí nám ztratit barvu a musí zůstat lehce křupavé.
Cibuli, česnek a chilli papričku osmažíme na olivovém oleji,
přidáme pokrájené olivy a zchladlé fazolky.
Prohřejeme, přidáme pár pokrájených rajčátek, limetovou šťávu, lžíci konopného a sezamového semínka,
sůl, pepř a předem uvařený kuskus.
Dobrou chuť!
D.