Rajská omáčka s knedlíkem, rajská omáčka s kolínkama, s rýží, dnes i s kuskusem, nebo bulgurem, to všechno je výčet variant mé nejmilejší omáčky z dětství a dnes i mých dětí. Protipól byla vždycky rajská polévka, která se doma nevařila a ve školní jídelně to byl naředěný kečup s tvrdou rýží bez chuti a vůně, co končila v nestřeženém okamžiku u vratného okýnka. Moje děti měly v jídelně bezpochyby lepší zkušenost a začaly ji vyžadovat i doma. Se sebezapřením, vedena vlastní intuicí, jsem jim tedy začala vařit tuto mou a stal se z ní jeden z polívkových bestsellerů a dokonce i pro mě.
Rajská polévka
INGREDIENCE
1ks cibule
3/4 hrnku rýže
1ČL skořice
3ks bobkových listů
4ks nového koření
4ks pepře
3ks hřebíčku
500g pasírovanýych rajčat
cca 1l vývaru nebo vody
1 plechovka krájených rajčat, nebo dobrých čerstvých bez slupky
1PL medu
sůl
1ČL tymiánu
1ČL oregána
petržel
parmezán
POSTUP
D.