Fazolový koláč

Mám ráda jídla co nezaberou příliš času na přípravu, nasytí celou rodinu a hlavně, chutnají všem. Přesně takový báječný jídlo, fazolový koláč, jsem nedávno jedla u své přítelkyně Kláry. Klára nejenom, že výborně vaří a je skvělá společnice, ale miluje květiny, stromy, navrhuje zahrady a dělá v nich překrásné fotografie. Pokochejte se taky tak, jako se ráda kochám já zde

Fazolový koláč

INGREDIENCE

Na dva klasické kulaté koláče potřebujeme:
500g listového těsta
400g plechovku bílých fazolí v tomatě
2 cibule
olej
5žampiónů
300g šunky
4 rajčata
2 jarní cibulky i s natí
4 vejce
200g tvrdého sýrafazolový koláč na stole

POSTUP

Jedna varianta koláče je se šunkou a druhá se žampióny.

Nejprve si na panvičce zpěníme první cibuli a lehce orestujeme pokrájené žampióny. Na druhé cibuli orestujeme šunku. Necháme lehce zchladnout.

Do vymazané a vysypané koláčové formy vložíme plát vyváleného listového těsta a vidličkou ho na několika místech propícháme.
Na dno rozprostřeme 1/2 plechovky fazolí, zpěněnou cibulku s žampióny, poklademe na plátky pokrájenými rajčaty, jarní cibulkou a zalijeme dvěma osolenými, rozkvedlanými vejci. Dáme péct do rozpálené trouby a až začne vejce tuhnout posypeme strouhaným sýrem.

Druhý koláč obměníme jen zpěněnou cibulkou se šunkou.

Dobrou chuť!
D.

 

Související příspěvky