Fazolový kotlík

Advertisements

Haló, haló, znáte tuhle dobrotu? Fazolový kotlík? V zimě horký a v létě na studeno? Jestli né a fazole jsou vaše krevní skupina, tak jste ochuzení o fakt skvělý jídlo. V létě připravuju velice často na grilování k masu, nebo jen tak jako studenou, vydatnou večeři. Teď v zimě chutnají absolutně báječně horký, s notnou dávkou chilli, právě když přijdete vymrzlí z venku. Nandám si jen tak do misky, hřeju si o ní ruce a zavrtaná v křesle jím lžící. Bezva je, že se dají  jíst samotné a kdo potřebuje, tak třeba s chlebem no a pro masožravce i s nějakým pořádným kusem masa. A co fakt doporučuju? Hlavně se neochuďte o kvalitní čokoládu a pěknou porci koriandru, nebudete litovat!

Fazolový kotlík

INGREDIENCE

3-4 plechovky červených fazolí ve sladko-slaném nálevu
300g pokrájených rajčat
200g cibule
50g česneku
50g koriandru
50g kvalitní hořké čokolády
3PL rajského protlaku
sůl
římský kmín
chilli
pepř

POSTUP

Na rozpálený olej dáme cibuli, česnek, protlak, rajčata a vaříme do měkka.
Přidáme fazole (nálev si schováme a postupně ho přidáváme k potřebné konzistenci), čokoládu, římský kmín, sůl, pepř, chilli a posekaný koriandr.

Dobrou chuť!
D.

Zajímavost: červené fazole obsahují bílkoviny, železo, kyselinu listovou, vitamín B, draslík a vlákninu…

 

Související příspěvky