Když řeknu, že od chvíle kdy jsem minulý týden dostala recept, jsem dělala tyhle placičky z čínského zelí už třikrát, je to myslím víc než výmluvné. A mám tedy obavu, že tu půlku zelí co je v lednici čeká stejný osud :-). Ten kdo má rád například květákové placičky bude určitě nadšený. Je to jídlo za pár minut, s minimem námahy, celoročně dostupný, pokud se smaží na sucho tak zdravý a ještě za pár kaček. Já jsem z nich nadšená a rodina taky. Z poloviny hlávky se nají v pohodě čtyři lidi a s bramborem, nebo třeba jenom salátem je to krásný jídlo.
Placičky z čínského zelí
INGREDIENCE
1/2 hlávky čínského zelí
2 vaječné žloutky
8 PL jemně mletých ovesných vloček, nebo mouky
sůl
pepř
mletý kmín
sníh ze dvou bílků
POSTUP
Zelí si v mixeru posekáme, přidáme žloutky, koření a vločky a promícháme. Na závěr lehce zapracujeme sníh a smažíme. Podáváme s vařeným bramborem, nebo zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!
D.
Za recept děkuji Janě Vrbové z Ostravy 🙂
Dnes budou k večeři 😉 Uz jsem jednu ochutnala a nemuzu se dočkat 🙂 🙂 🙂
Ty byly, že?!? 🙂
Perfektní a moc dobré, u nás dnes podáváno jako odpolední svačina a musí se nechat, že placky měly velký úspěch. A já mám další nízkosacharidový recept do sbírky. Díky za něj!
Paráda, to mám radost! U nás se točí dost často 🙂
Velká pochvala 🙂 uspěla jsem u kluků i v práci. Přidávám na náš jídelníček. Díky 🙂