V této okurkové sezoně stačí odjet na pár dní z domu a hned je úroda kapánek přerostlá. I přerostlé nakládačky jsou výborné a krásně nahradí salátovky, ale při tom množství už lezou po pár dnech i ušima a tak jsem je začala nakládat s cibulí do sladko-pikantního nálevu a je to skvělá obměna klasických kyselých okurek. Doboručuju a určitě budou chutnat i těm co pikantnímu zrovna neholdují 🙂
Pikantní nakládané okurky
INGREDIENCE
2,5 kg okurek
3 ČL soli
3/4kg cibule
Nálev:
6 dcl octa
35dkg cukru
1 ČL mletého pepře
1 ČL kari
1 ČL chilli
1 ČL soli
voda žádná
Nedoporučuji ochutnávat 😉
POSTUP
Svaříme si nálev a necháme zchladnout.
Okurky si v robotu nastrouháme na jemná kolečka, cibuli také.
Samotné okurky osolíme 3ČL soli a necháme 2 hodiny odstát.
Za tu dobu pustí vodu, kterou vymačkáme.
Přidáme cibuli a vychladlý nálev. Promícháme a necháme cca 10minut stát.
Pak plníme do skleniček a sterilujeme 20minut na 70°C.
Recept mne velice zaujal, jsem v půlce a zjistila jsem, že není uvedeno kolik se má do láku přidat vody. Prosím zachraňte mne!
Tak snad není pozdě! Voda se nedává vůbec, okurky i po slití ji mají ještě dost 🙂
Okurky jsem vyzkoušela a jsou vynikající, teď sbírám odvahu takto zavařit zelí, nezkoušela jste?
Děkuji… zelí jsem bohužel nezkoušela, ale cukety jsou výborné
best price cialis 3 Medicinal smell iso Valeric acid a