Jsou jídla, která si dáte někde v restauraci a tolik vám zachutnají, že je pak nutně potřebujete jíst i doma, ale… Ale nemáte recept a tak stylem pokus omyl ladíte a ladíte až je z toho to a možná ještě mnohem lepší, protože jste tomu dali tolik své energie a lásky, že je to prostě to nejlepší 🙂
Kari omáčka se zeleninou
INGREDIENCE
mrkev
cuketa, lilek, dýně
2 hrnky vařené cizrny
olivový olej
1PL hořčičného semínka
1PL kari
1PL kurkumy
1ČL chilli
1ČL římského kmínu
1 rajský protlak
1 plechovka sekaných rajčat
100ml kokosového mléka
sůl
voda dle potřeby
POSTUP
Na oleji opékáme hořčičné semínko, dokud nezačne poskakovat, přidáme všechno koření a cizrnu a chvilku opékáme. Přidáme protlak a opět chvilku opékáme, přidáme rajčata a na velké kostky pokrájenou zeleninu (mrkev, cuketa, lilek, dýně… co máme) a dusíme pod poklicí asi 20minut. Pak přidáme smetanu, nebo kokosové mléko a necháme probublat. Dle potřeby přidáme vodu.
Dobrou chuť!
D.