Rýžový nákyp se švestkami

Advertisements

Choroba nás dostihla. Vitamínů na kila a stejně jsem ho neubránila. Vařím čaje, táhnu vývar, přikládám obklady, dělám zábaly a plním přání.
To dnešní znělo…
„Rýžový nákyp se švestkama“

Hovový rýžový nákyp na talíři

INGREDIENCE

400g rýže
1l mléka
vanilkový lusk
150g másla
3PL třtinového cukru
3 vejce
citronová kůra
kokos na vysypání formy
ovoce

POSTUP

Rýži uvaříme v mléce spolu se špetkou soli, semínky vanilky a luskem, ten pak vyndáme.
Rýži necháme zchladnout a utřeme máslo, cukr a žloutky. Z bílků si ušleháme sníh.
Do rýže zamícháme utřené máslo a kůru z citrónu a nakonec sníh.
Formu vymažeme máslem vysypeme kokosem a rozprostřeme polovinu rýže, poklademe ovoce a rozprostřeme druhou část rýže.
Pečeme na 170℃ do růžova.

Dobrou chuť!
Dita

Čerstvě vyndaný rýžový nákyp z trouby

Související příspěvky