Restovaná zelenina s cizrnou a bazalkou

Advertisements

Přes léto saláty z čerstvé, nejčastěji listové zeleniny, které osvěží a neunaví, přes zimu ty, které nasytí, zahřejí, ale stále nesou přívlastek odlehčené a dietní stravy a těmi jsou teplé saláty. Recept na jeden úplně snadný tu mám schovaný z podzimního, přátelského oběda u kamarádky, kam jsem ho připravovala. Tyto teplé saláty výborně poslouží i jako pestrá a zdravější forma přílohy k masu.

Restovaná zelenina s cizrnou a bazalkou

talíř se zeleninou

INGREDIENCE

olivový olej
1 cibule, na proužky
2 stroužky česneku, na plátky
3 mrkve, na menší hranolky
2 červené papriky, na kostičky
1/2 plechovky cizrny
8 malých rajčátek, na půlky
hrst mátových lístků
citronová šťáva
mořská sůl
čerstvě mletý pepř

zelenina

POSTUP

Na pánvi, na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, papriku a mrkev až se nám začne zelenina lehce přichytávat a zlátnout, přihodíme česnek, chvilku orestjeme, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme rajčátka a bazalku, prohodíme a necháme chvilinku prohřát.

Dobrou chuť!
D.

Komentujte

Související příspěvky