Čokoládový koláč s hruškami

Čokoládový koláč s hruškami

INGREDIENCE

90 g másla
90 g hořké čokolády
1 lžíce rumu
90 g cukru krupice
3 vejce
špetka soli
2 lžíce kakaa
90 g mletých slunečnicových semínek
hrušky

POSTUP

Rozehřejeme si troubu na 180°C. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a přidáme rum. Necháme zchladnout. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuhého sněhu. Za stálého šlehání přisypáváme všechen cukr a dále šleháme, dokud není sníh pevný. Pak opět za šlehání přidáváme po jednom žloutku, přisypeme kakao a přilijeme lehce zchladlou čokoládu, nakonec přisypeme namletá slunečnicová semínka. Těsto nalijeme do koláčové formy, kterou máme vymazanou máslem. Hrušky bez jádřinců a případně bez slupky nakrájíme na centimetrové plátky a poklademe na těsto. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 35-40 minut. Koláč podáváme studený, těsto připomíná svojí konzistencí brownies.

 

Dobrou chuť!

D.

 

 

recept inspirován Kitchen story

Související příspěvky