Pro milovníky hořké čokolády, čokoládových termixů, málo sladkých dezertů, vyznavače bezlepkové stravy a pro požitkáře, tak přesně pro ty, je tento čokoládový dezert jako dělaný. Protože se od doby co mám děti o jídlo zajímám a není mi jedno co jíme, tak jsem samozřejmě na „lepek“ narazila už mnohokrát. Vím co nám způsobuje a jak nám škodí a jak si jím tělo zatěžujeme. Nedospěla jsem ještě do fáze, že bych se lepku úplně vzdala, ale snažím se o to ho ubrat, zaměnit, nebo občas vynechat.
Tvarohovo – čokoládový dezert
INGREDIENCE
250g měkkého tvarohu
4 vejce
80g kokosu
1 PL sirupu stevie (nemusí být)
1/2 ČL prášku do pečiva
100g 70% čokolády
1 ČL kokosového oleje
POSTUP
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. Z vajec oddělíme bílky a ušleháme sníh. V míse smícháme tvaroh, kokos, žloutky, prášek do pečiva a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Na závěr velmi zlehka vmícháme sníh z bílků. Do formy vyložené pečícím papírem vlijeme těsto a pečeme na 170℃ cca 45minut. Na dno trouby dáme plech s cca 2dl vody.
Ozdobíme zakysanou smetanou a granátovým jablkem.