Náš zimní oblíbenec – bramborový salát s rukolou. V zimě u nás saláty moc nejedou. Jednak je na ně prostě zima a tělo prahne po něčem co zahřeje a pak co za dobrou zeleninu se dá v obchodech koupit, že? Pár jich, ale samozřejmě dělám, protože vitamíny a vláknina a kila po vánocích… Jeden z nich se do takových dnů, co byl třeba včera, hodí opravdu parádně, zvlášť když si před ním dáte ještě pěkně horkou polívku, ale fakt jen hladovci, protože i tak je docela sytý. No a krom toho, že je sytý je i naprosto výborný.
Teplý bramborový salát s rukolou
INGREDIENCE
brambory uvařené ve slupce, oloupané a na plátky pokrájené
rukola
křišťálové cibulky
olivový olej
kousek anglické (nemusí být)
POSTUP
dresing:
lák z cibulek
1PL dijonské hořčice
1PL olivového olej
sůl, pepř
Na trošce olivového oleje si necháme orestovat slaninu, promícháme s pokrájenými bramborami a dáme na pár minut do trouby pod gril tak, aby se hezky prohřály a chytly lehounce kůrku. Vyndám a přidám cibulky. Nechám malinko zchladnout a přidám lehce natrhanou rukolu, kterou jsme si promíchali s dresingem.
K salátu už jen přidám sázené vejce.
Dobrou chuť!
D.