Z mojí kuchyně

Segedín

Bylo to tedy, ale čekání… Ale konečně jsme se dočkali a bílá duchna se nám na zem z nebe snesla. Je to sice dřina, zvlášť když to máme k udržované silnici pořádný kus, ale ten pocit, že je na té zimě zas něco normálního a ta radost malých i velkých dětí…

No a na večeři tedy něco pro zahřátí.

Segedín s chlebem

INGREDIENCE

vepřové kostky 1kg
vepřové sádlo
3 cibule
2PL protlaku
2PL sladké papriky
3bobkové listy
nové koření 4 kuličky
pepř 4kuličky
1ČL drceného kmínu
sůl
500g kysaného zelí
2 strouhané brambory

POSTUP

Na sádle zpěníme cibuli až do tmava né do spálena :-), přidáme všechno koření a protlak a po chviličce maso. Když je maso zatažené přidáme zelí i s nálevem a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí masa, zahustíme strouhanou bramborou a podle chuti ještě dosolíme.
U nás se jí s chlebovými knedlíky, nebo s chlebem.

Dobrou chuť!
D.