Dnešní rychlooběd… Při víkendovém vaření jsem místo po rajčatech, sáhla po plechovce bílých fazolí v rajčatové omáčce. No, aby ne, když tam byl obrázek rajčete přes celou etiketu. Byl to, ale omyl a otevřená plechovka na mě dnes z té lednice stále koukala a říkala si o zpracování. Takže dnešní oběd byla improvizace a byla naprosto skvělá. Rychlé snadné, zasytí a ještě je to i zdravé jídlo. No nad tou krkovicí stačí přimhouřit maličko oko.
Rýže s bílými fazolemi
INGREDIENCE
uvařená rýže (asi jeden hrnek nevařené)
1 plechovka bílých fazolí v tomatě
1 cibule
1 paprika
olivový olej
hrst na kostičky nakrájené uzené krkovice
sůl
POSTUP
Na oleji zpěníme cibuli, krkovici na kostičky, papriku na kostičky, chvilku podusíme, přidáme fazole, prohřejeme a nakonec přisypeme vařenou rýži. Promícháme, dosolíme podle chuti a posypeme natí z jarní cibulky.
Dobrou chuť!
D.