Zrovna dnes jsem říkala, že už vařím jenom rychlovky, že na dlouhé vyvařování složitějších jídel není čas a i přesto mám pocit, že u toho sporáku jsem prostě furt. Vařím teplé večeře a dřív zůstala třeba porce na druhý den k obědu. Dnes se sní vše a ještě se kolikrát zdá, že nebylo dost. Apetit dvou kluků v pubertě je den ode dne znatelnější a ten nejmenší si s pěknou porcí taky hravě poradí. Co naplat vařím tedy i teplé obědy. Dnes tedy opět rychlovka. Žádný kulinářský zázrak, ale bylo to moc dobré a jako tip se třeba hodí 🙂
Marinované kuře v citronovo – rozmarýnové marinádě
INGREDIENCE
kuřecí paličky
4 mrkve
2 cibule
Marináda
1/2 hrníčku olivového oleje
1 citron nakrájený na tenké plátky
6 snítek rozmarýnu – posekat
2 stroužky česneku, nakrájené na drobno
1/2 čajové lžičky hrubé soli
POSTUP
Kuřecí paličky naložíme cca na 20 minut do marinády a dáme do lednice, můžeme nechat marinovat i déle. Do pekáčku si pokrájíme očištěnou mrkev a cibuli na proužky a na takto připravené lůžko položíme paličky. Marináda z masa by měla hezky omastit i zeleninu, aby se nespálila. Přikryjeme a pečeme. Ke konci pečení odkryjeme a necháme lehce zezlátnou kůžičku. Podáváme s bramborem.
Dobrou chuť!
D.