Nevím tedy jak to máte vy, ale po sobotní návnadě je mi dnes v tomto deštivém počasí pořád zima. Zapálený krb, konvice s horkým čajem na stole, teplé ponožky a není to pořád ono. Sluníčko střídá déšť, z dopoledního cvičení jsme přišli zmoklí a vymrzlí, tak to chtělo něco rychlého na zahřátí. Sáhla jsem tedy do lednice po bulvě celeru a mrkvi a za chvíli byl na stole výborný celerový krém s tymiánem a krutony, co u nás milují malé i velké děti a to je u celeru co říct.
Celerový krém s tymiánem a krutony
INGREDIENCE
1 celer
3 mrkve
máslo
tymián
sůl
citronová šťáva
mletý pepř
kvalitní olivový olej
housku na krutony
POSTUP
Na kostky pokrájenou hlavu celeru a tři mrkve vložíme do hrnce na rozpálené máslo. Ze všech stran chviličku restujeme, přihodíme tymián a zalijeme do ponoru vodou. Vaříme do měkka, rozmixujeme, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou a čerstvě mletým pepřem. Na talíři zakápneme olivovým olejem a přidáme máslové krutony.
Dobrou chuť!
D.