Ovesnou kaši dělá snad každý. U nás se snídá, svačí a někdy večeří. Je to univerzální jídlo, dobrůtka když honí mlsná, rychlá enrgie do těla, zdravá a výborná. Pokaždé je s jiným ovocem, nebo třeba úplně prostá bez ničeho. Recept se mi snad ani nechce dávat, ale třeba se bude hodit mým klukům když by si ji měli chuť udělat bez maminky 🙂

Ovesná kaše

INGREDIENCE

1 hrnek ovesných vloček
mléko
med
skořice
ovoce
oříšky a semínka

POSTUP

Hrnek vloček zalijeme mlékem a necháme chvilku stát. Potom přendáme do kastrůlku a zahříváme, pomalu začnou houstnout. Pokud se nám zdá, že je to moc tuhé přidáme ještě mléko. Ve chvíli kdy je konzistence požadované kaše odstavíme z ohně. Během vaření kaši stále mícháme. Kaši si dochutíme medem, skořicí, sušeným i čerstvým ovocem, oříšky a semínky podle chuti.

 

Dobrou chuť!
D.

Související příspěvky