Cuketová omáčka s ořechy a bazalkou

Velmi snadná a rychlá je tato omáčka na těstoviny, která se skládá z pár ingrediencí a ve výsledku nám může spolu s netradičními těstovinami posloužit jako  luxusní jídlo. Sýr je možné nahradit i jiným výrazné chuti.

Cuketová omáčka s ořechy a bazalkou

INGREDIENCE

600g cukety
2 stroužky česneku
máslo
2ČL lahůdkového droždí
1 hermelín
4 PL zakysané smetany
sůl
hrst sekané bazalky
vlašské ořechy
vařené těstoviny

POSTUP

Cuketu nastrouhanou na plátky dáme na rozpálené máslo do velké pánve a přihodíme 2 prolisované stroužky česneku, dusíme cca 10 minut. Přidáme lahůdkové droždí, pokrájený hermelín, zakápneme vodou z vařících se těstovin a necháme sýr rozpustit. Omáčku pomixujeme, přidám cca 4 lžíce zakysané smetany, sůl, uvařené těstoviny a hrst sekané bazalky. Těstoviny lehce v omáčce obalíme a na talíři ještě posypeme bazalkou a ořechy.

Dobrou chuť!
D.

Související příspěvky